Durf jij het aan? Sprinkhanen hebben een noot achtige smaak en zijn prima te verwerken in het eten. Bijvoorbeeld in deze wraps. Wil je nog meer glycanen toevoegen (of glutenvrij eten), vervang dan de wraps door een nori vel! Dat is het zwarte velletje om de sushi.
Wat heb je nodig?
1 ui
1 teen knoflook
1 stengel bleekselderij
1 el olijfolie
15 sprinkhanen
½ el gedroogde oregano
½ kropje baby romaine sla
150 g mais in blik
75 g paprika
5 takjes koriander
2 tortillawraps of nori vellen
1 eetrijpe avocado
Hoe maak je het?
1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, selderij en sprinkhanen 3 min. Schep goed om. Voeg de oregano toe en bak 1 minuut mee.
2. Snijd de sla en paprika in dunne reepjes en laat de mais uitlekken. Meng de sla in een kom met de paprika en mais. Snijd de koriander grof. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in stukjes.
3. Beleg de wraps met het sprinkhanenmengsel, de salade, avocado en voeg wat peper en zout toe. Bestrooi met de koriander en rol op.