De meeste mensen vinden lever niet lekker. Maar paté lusten ze meestal wel. Weet je dat je heel gemakkelijk zelf paté kunt maken? Dit is mijn favoriete recept.

Wat heb je nodig?


  • 200 gram kippenlevertjes, schoongemaakt
  • 100 gram roomboter
  • 1 ui of 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt
  • 1 theelepel verse of gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel nootmuskaat of foelie
  • 1/2 theelepel piment
  • zout en peper

Hoe maak je het?


  1. Verhit in een pan met dikke bodem een derde deel van de boter en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de kippenlevers en tijm toe en roerbak ze plm. 5 minuten, totdat ze van buiten mooi bruin zijn en van binnen nog wat roze.
  2. Laat even afkoelen en doe alles dan in de keukenmachine of staafmixer. Voeg de kruiden en 1/3e deel van de boter toe.
  3. Mix tot een gladde massa en voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Doe alles in een glazen schaaltje en schenk er gesmolten boter over om het af te dekken.
  5. Laat afkoelen in de koelkast. De paté kun je zo 3-4 dagen bewaren.
recept voor pate van kippenlever